Nøkkelord

Her er en liten ordliste med forklaring på uttrykk vi bruker - og som muligens ikke er så innlysende som vi skal ha det til.

12-mat
Matpakkemåltid ons-tor kl 1130. Smøremåltid mandag, torsdag og fredag. Vi drikker vann og melk til maten. Innimellom lager vi varmmat som fiskekaker, pølser, suppe etc. Ofte knyttet til merkedager som karneval, aktivitetsdag osv. 

3-mat
Lett måltid kl 14.30. Vi skjærer opp frukt og grønnsaker som serveres på fat. Noen spiser resten av matpakken sin.  Frukt og grønnsaker kjøpes inn av barnehagen. Innimellom får Grublisene (de eldste barna) være med å dele ut frukt. 

Solsikkegruppa
1 og 2-åringene. Vi bytter mellom å skjerme de små fra de store og å ha dem i stor gruppe. Begge deler har sine fordeler og variasjon er bra.

Stjernegruppa
3-åringene. 

Biblioteksguppe 
4-åringene.  De drar på biblioteket ca 1 gang i måneden. Er det mange i biblioteksgruppa må de bytte på å dra. 

Grublegruppe
1) betegner førskolebarna som gruppe (5-åringene).  GG drar på svømming, hjelper til med ulike praktiske oppgaver, har brannvernopplegg med tur til brannstasjonen på Bekkestua og stor samling på Kalvøya, overnattingstur i juni
2) gruppeaktivitet for 5-åringene med vekt på overgang til skole

Samlingsstund 
Morgensamling er en mer eller mindre fast samling kl 900 med sangopprop, telling og sanglek,rim og regler. Temauker belyses, vi leser, synger, forteller, ser på film (FORUT), danser, smaker.. . Dette foregår i ungdomssalen, bortsett fra i desember.  Da har vi adventskrok i sofaen inne på avdelingen med kalendersamling kl 900

Musikk
Vi har stort fokus på musikk og sang.  Vi opptrer 6 ganger i året, for både kjente og ukjente. Vi øver mye i forbindelse med opptredener og bruker ellers musikk til det meste.

Håndvask 
Alle barna vasker hender når de kommer om morgenen. Tøyhåndklær byttes hver morgen. Barna må vaske hender etter alle dobesøk, nesepuss, før baking og hvert måltid. 

Kosedyrdag/lekedag
Innimellom har vi ta med dag, enten kosedyr eller leke.  Dette er ingen fast dag, men taes etter forespørsel. Ellers må leker være igjen hjemme

Tur
Planlagt tur med sekk, matpakke og drikke eller spontan tur med hele eller deler av gruppen. Vi går til sykehusskogen, eplehagen, kirketunet, Dønski...

Ungdomssal
Stort rom som barnehagen disponerer i tillegg til avdelingen.  Her er det bla. scene og stor boltreplass. 

Ryddetid
Før vi spiser 12-mat må alle hjelpe til å rydde. Leker sorteres og settes (stort sett) på riktig plass. Vi gjør det samme ute, før vi går inn til 3-mat. 

Skiftetøy
1 bukse, truse,1 strømpebukse/1 par sokker, tynn genser, ullundertøy (stillongs+trøye), tykkere ulltøy, evt. body i skapet. Vi har ikke stor plass og det som ligger på hylla må ikke falle ned på barna. Det må være plass til koppen på hylla. Alle barna må ha stor pose til vått tøy tilgjengelig på plassen. Ikeapose etc. 

Åpent Hus
Menighetens eldretreff kl 11-13 på onsdager oppe i kirkestuen. Vi synger for dem ca 4 ganger i året (oktober, Lucia, karneval, mai) og foreldre er velkomne til å høre på.

Førjuls- og sommerfest
Fest med forestilling en lørdag kl 11-13 i juni og desember.  Barnehagen forbereder skuespill/forestilling, foreldre (AU) har ansvar for resten av festen (pølser, kake, nisse, loddsalg…)

Dugnad  
En lørdag i mai kl 10-13 (før den 17.).  Foreldre «forgyller» utearealet i bgh, barna og deres søsken passes på ute i nabobarnehagen. Avsluttes med felles kake/kaffe/saft kl 12-13