Barnehagen kjøper inn frukt og grønnsaker som vi skjærer opp til felles måltid etter utetiden, ca kl 1430. Her får de smakt på både det de vet er godt og på vekster de aldri har smakt på før. Det er utrolig hvor mye morsommere det er å smake på noe nytt når man ikke er hjemme! Det være seg blomkål, brokkoli, nepe, reddik, granateple, melon eller fersk ananas.
Fredager baker vi rundstykker. 4 og 5-åringene er med og triller. Som regel blir de runde, men av og til blir de avlange. Deigen varier fra gang til gang, for oppskriften er borte...
Men grove blir de, med masse frø og kli. Virkningen uteblir heller ikke....
Pålegget varierer litt, men vi er innom gul- og brunost, salami, skinke, makrell i tomat, skinkeost, kaviar, agurk, paprika, egg, hjemmelaget plommesyltetøy. Alle finner noe de liker og allergier blir tatt hensyn til.