Mat i barnehagen

Barna har med seg matpakker til lunsj og evt. frokost. Barnehagen sørger for frukt og grønnsaker.

Barnehagen kjøper inn frukt og grønnsaker som vi skjærer opp til felles måltid etter utetiden, ca kl 1430. Her får de smakt på både det de vet er godt og på vekster de aldri har smakt på før. Det er utrolig hvor lettere det er å smake på noe nytt når man ikke er hjemme! Det være seg blomkål, brokkoli, nepe, reddik, granateple, melon eller fersk ananas.

Mandager serverer vi brødskiver og enkelt smørepålegg.

Fredager baker vi rundstykker. 4 og 5-åringene er med og triller. som regel blir de runde, men av og til blir de avlange. Deigen varier fra gang til gang, for oppskriften er borte... Men grove blir de, med masse frø og kli. Virkningen uteblir heller ikke....

Pålegget varierer litt, men vi er innom gul- og brunost, salami, skinke, makrell i tomat, skinkeost, kaviar, agurk, paprika, egg, hjemmelaget plommesyltetøy. Alle finner noe de liker og allergier blir tatt hensyn til.