Mat i barnehagen

Vi serverer lunsj 3 dager i uken. Ellers tar barna har med seg matpakker til lunsj (tir+ons) og evt. frokost. Barnehagen sørger for frukt og grønnsaker.

Barnehagen kjøper inn frukt og grønnsaker som vi skjærer opp til felles måltid etter utetiden, ca kl 1430. Her får de smakt på både det de vet er godt og på vekster de aldri har smakt på før. Det er utrolig hvor lettere det er å smake på noe nytt når man ikke er hjemme! Det være seg blomkål, brokkoli, nepe, reddik, granateple, melon eller fersk ananas.

Torsdager baker vi grove rundstykker som vi har til smøremåltider mandag, torsdag og fredag. Hvis det blir tomt for rundstykker kjøper vi grovt brød. De store barna får øve på å smøre på maten selv. 

Pålegget varierer litt, men vi er innom gul- og brunost, salami, skinke, makrell i tomat, skinkeost, kaviar, agurk, paprika og egg. Alle finner noe de liker og allergier blir tatt hensyn til.