Instrumentutforskning

Vi er så heldige å kjenne mange som kan spille et instrument og vil vise det for oss. Og noen er så flinke at de kan spille på mange instrumenter.

Kantor Tim spilte for oss og lot barna prøve orgelet oppe i kirken. De fikk også hørt flygelet og sett inn i det mens han spilte.

 

Vi har et eget, gammelt piano i ungdomssalen. Der fjernet vi det som gikk an å fjerne og tittet inn i det mens vi trykket på tangentene. Margrete tok med seg fiolinen sin og fortalte at buen var laget av tre og hestehår (!), før hun spilte litt for oss.I dag hadde vi besøk av Olav Fylling og 8 av hans maaaaaange instrumenter. Han presenterte oss for gitar, lutt, 4 blokkfløyter (tenor, alt, sopran og sopranino) og 2 tverrfløyter, hvorav en av tre (barokktverrfløyte/traverso). Da er det lettere å skjønne at tverrfløyte hører til blant treblåserne, selv om de er laget av metall.

Stemningen under konserten var helt magisk. Ungene satt som tente lys, noen dirigerte med, andre kopierte spillebevegelser, munnstilling (tverrfløyte) og noen nynnet forsiktig med. Vi var så fascinerte alle sammen, at alle ble sittende å se på mens Olav renset og pakket sammen instrumentene (!)