Januar står i musikkens tegn

I fjor prøvde vi for første gang å ha en "hvit måned". Da avlyste vi alle faste aktiviteter, bortsett fra rundstykkemåltid. Vi boltret oss i banankasser. I år boltrer vi oss i musikk!

Det er ikke slik, at vi ellers har lite musikk her i barnehagen. Likevel satser vi på å gå litt mer i dybden denne måneden. Vi prøver oss på litt musikkteori og enkel musikkhistorie. Vi har avtalt med den nye organisten vår, Tim, at han viser oss orgelet oppe i kirken. Margrete kommer innom og spiller fiolin, og Ane kjenner en med maaaaange gitarer (i maaaaaange slags former), som kanskje rekker innom oss en tur for vise frem noen av dem.

Vi spiller rolig, klassisk musikk til frokosten, har morgengymnastikk til diverse "trollmusikk", lager vårt eget orkester som akkompagnerer litt rar, tysk samtidsmusikk (Helmut Lachenmann).

De eldste barna lærer litt om de forskjellige notene, hvile-, gå- og løpenoter. Og noen klarer til og med å skrive en G-nøkkel!

Etter utetiden og før fruktmåltidet, unner vi oss en episode med NRK super sin serie «Sangfoni». Den anbefales!

Vi vet ikke helt enda hvor vi ender opp, med alt dette, MEN har det veldig kjekt underveis. Vi får hørt mye fin musikk og utvikler hjernene våre mens vi har det gøy. Vinn-vinn-vinn.