September er snart over

En uvanlig fuktig og uberegnelig september tar seg opp igjen, nå mot slutten, og vi nyter gode dager med mye utetid.

Vi har startet opp med faste aktiviteter, som baking, forming, torsdagssamling, turer, grublegruppe, svømming, bibliotek og morgengymnastikk. 

De som har vært på tur har samlet inn kongler for å lage kongledyr til bondegården vår.

Vi voksne har hatt fokus på fagområdet "kropp, bevegelse, mat og helse" og prøvd å se hvordan vi implementerer det i dagliglivet vårt.

Vi er fortsatt nøye med håndvask og hygiene. Ekstra nøye må vi være når vi skal trille ut rundstykker som alle skal spise.

Torsdagssamlingene har handlet om mat, næringsgrupper og smakssans. Kazumi har fortalt om rød (proteiner), grønn (vitaminer og mineraler) og gul (karbohydrater) næringsgruppe og hva slags mat som hører til hvor. (Noen og enhver burde fått være med på de samlingene..!) 

Siste septembersamling handlet om smak og barna smakte på sitron 😆, kakao😣, rosiner🙂, druer😊, melis😀, kaffe😖, salt😕 og saltstenger😄

Dyresangene på morgensamling er skiftet ut med "hode, skulder, kne og tå"-sanger, mens vi fortsetter å bevege på kropp og lemmer - og benevner dem.  

Morgengym på tirsdager består av dans, drama, rytmelek, lytting og avslapning. Og litt musikkvitenskap (komponist og musikkverk)

Ellers fortsetter vi med mye god lek, både ute og inne. Her får noen testet musklene sine i tautrekking 😊

Og jammen rakk grublisene en tur på brannstasjonen på Bekkestua. Er der rart at tiden flyr?